Theo de Rooij Classic

Jaarlijks wordt er een dag georganiseerd volledig gericht op fietsen door de omgeving van de gemeente Rijssen-Holten en de fietsprovincie Overijssel. Deze dag wordt georganiseerd door de Tourclub Rijssen en Theo de Rooij, een groep van gepassioneerde fietsers. Het evenement zal dit jaar plaatsvinden op 02 juni.

Theo de Rooij Classic is geschikt voor fietsliefhebbers van ieder niveau die graag een dag willen fietsen en genieten van de omgeving. De fietsroutes lopen door de prachtige omgeving van Overijssel, deze provincie wordt gezien als de fietsprovincie van Nederland. En dit is ook wel logisch, de provincie bied namelijk een tal aan fietsroutes en parcours die langs bossen, heidevelden, waterrijke landschappen en nog veel meer bezienswaardigheden lopen.

Inschrijving en routes

Voor het evenement zijn er verschillende routes met verschillende afstanden waarvoor ingeschreven kan worden:

  • De classic route van 80 km met 470 hoogte meters
  • De classic route van 110 km met 740 hoogte meters
  • De classic route van 150 km met 900 hoogte meters
  • De MTB route van 50 km
  • De MTB zomermarathon route van 100 km met gps of in een ploeg
  • De gezinstocht van 30 km
  • Ook is er een mogelijkheid om bedrijventeams in te schrijven.

Alle routes lopen door de natuur en bij de MTB (mountainbike) routes is er rekening mee gehouden dat deze routes geen stoplichten of drukke verkeerswegen kennen. De inschrijvingen zijn inclusief de volledig uitgepijlde routes , douche gelegenheid, een kop koffie en een krentenbol bij de eerste verzorgingspost en sportdrank, fruit en een reep bij de tweede verzorgingspost. De classic route van 80 km en de MTB route van 50 km hebben alleen de eerste verzorgingspost.

Ieder jaar schenkt Theo de Rooij Classic de opbrengst aan een goed doel uit de regio, dit jaar wordt de opbrengst geschonken aan de plaatselijke voedselbank en de Waander Companje Stichting.

Overnachten in Holten

Tijdens de Theo de Rooij Classic kun je slapen bij Buitenplaats Holten! Lekker dichtbij zodat je helemaal uitgerust kunt deelnemen aan de toch of lekker kunt uitrusten ná de tocht!