De Sallandse Heuvelrug

Vanuit het vakantiepark bevindt je je al snel in het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug wat zich bevindt tussen de dorpen Holten en Hellendoorn. De Sallandse Heuvelrug kent verscheidene bergen waaronder de Haarlerberg, de Holterberg, de Noetselerberg, de Koningsbelten en de Hellendoornse Berg, deze ligt echter buiten het Nationaal Park. Door de goede ligging is ons vakantiepark Holten erg geschikt wanneer je een Bungalowpark op de Sallandse Heuvelrug zoekt.

Bekijk onze accommodaties

Het landschap

Het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug beschikt over zowel bos als een uitgestrekt veld dat begroeid is met heide. De bossen zijn eind negentiende eeuw aangelegd om verdere bestuiving door de heide tegen te gaan echter past het perfect in het plaatje. Tussen de heide en het bos leven een groot aantal wilde dieren waaronder de korhoenders, hagedissen, zwaluwen, reeën, vossen, dassen, steenmarters en nog veel meer.

Korhoenders

Zoals je al kort kon lezen in het kopje het landschap leven in het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug korhoenders, dit bijna uitgestorven dier komt alleen nog op de Sallandse Heuvelrug voor. Voor de bescherming van deze diertjes wordt het autoverkeer binnen de Sallandse Heuvelrug beperkt maar dit zorgt des te meer voor betere wandel- en fietsmogelijkheden. Ook heeft het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug hiervoor het heideveld weer verder uitgebreid zodat ze meer ruimte hebben. Hier blijkt tevens de zeldzame nachtzwaluw, die zich huist op de Sallandse Heuvelrug, profijt van te hebben.

Bezienswaardigheden

Naast natuur kun je nog meer zien in het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug. Zo bevindt zich hier de Holten Canadian War Cemetery, dit is één van de grootste militaire begraafplaatsen in Nederland met graven van Canadezen die gesneuveld zijn aan het einde van de tweede wereldoorlog.

Je kan ook een kijkje nemen bij Twilhaar, een cultuurhistorische plek met akkers, oude bewoningssporen en een schaapskooi. Ook staat hier een gedenkteken voor het joodse werkkamp Twilhaar waarin dwangarbeiders verbleven.

In het park is er ook nog een bezoekerscentrum waar je meer te weten kan komen over het landschap van het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug en de dieren die hier zijn. Hierbinnen valt ook de publiekssterrenwacht.

Bekijk vakantiehuisjes in Holten

  • Prachtige Locatie
  • Veel te doen in de omgeving
  • Luxe bungalows
  • vakantiepark-sallandse-heuvelrug-holten
  • bungalowpark-sallandse-heuvelrug-3
  • vakantiepark-holten-overijssel
  • Twentehome-prestige-6
  • bungalowpark-sallandse-heuvelrug
  • bungalowpark-sallandse-heuvelrug

Waarom direct bij ons boeken?

 
Laagste prijs
Gratis opgemaakte bedden
Voorrang gratis upgrades
Bijboeken van extra's
Zoek & boek
Waarom direct bij ons boeken?
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten

×