Omgeving

De Sallandse Heuvelrug

De omgeving van het park kenmerkt zich door de diversiteit van het dorp Holten en de stad Rijssen met daartussen het prachtige Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug. Vanaf Buitenplaats Holten wandelt en fietst u letterlijk het Nationaal Park binnen en geniet u van heide en bos. Een gebied met on-Nederlandse vergezichten over grote golvende heidevelden en uitgestrekte bossen. De Sallandse Heuvelrug ligt tussen Hellendoorn en Holten. Kenmerkende heuvels zijn de Hellendoornse Berg, de Haarlerberg, de Holterberg en de Koningsbelt. De natuur is veelzijdig en herbergt bijzondere diersoorten. De korhoen is bijna uitgestorven en komt alleen op de Sallandse heuvelrug nog voor. Door het autoverkeer zijn veel korhoenders gesneuveld, vandaar dat men het verkeer beperkt heeft. De wandel- en fietsmogelijkheden zijn echter des te groter.

Het toeristische dorp Holten

Het dorp Holten is een toeristisch dorp met tal van kleine winkeltjes, markten en braderieën. In het vakantieseizoen zijn er tal van activiteiten te beleven voor jong en oud. Sinds oudsher is Holten het vakantiedorp voor jong en oud. Holten biedt tal van faciliteiten zoals:

  • Zwembad Twenhaarsveld
  • Natuurdiorama Holterberg
  • Canadese begraafplaats Holten

Voor de rustzoeker is de Holterberg een bijzondere belevenis. In dit glooiende natuurgebied worden bossen, heidelandschap en wild met respect behandeld. Dit unieke stukje Nederland biedt stilte en prachtige wandel- en fietsmogelijkheden. Tijdens een wandeling kom je soms urenlang niemand tegen. De wind suist door de boomtoppen. Volg de sporen in het zand van de das of ree. “Kijk een bankje!” Even uitrusten, genieten van de zonsondergang. Luister naar de stilte…

De stad Rijssen

Rijssen is een gezellige stad, met veel mooie winkels en goede restaurants. De Christelijke achtergrond van de Rijssense bevolking zorgt ervoor dat de zondagsrust nog in ere gehouden wordt. De stad ligt midden in de Reggestreek. De Reggestreek is rijk aan boerenland. De vruchtbare gronden leveren de boeren een goede opbrengst en het vee kan grazen in sappige weiden. De boerderijen zijn vaak nog origineel en bieden een goed beeld van vervlogen tijden. Maandagochtend is er de grote stoffenmarkt, die bezoekers van heinde en ver trekt. In Rijssen is een bezoek aan de Pelmolen zeker de moeite waard. Het Rijssens museum in kasteel De Oosterhof laat veel van de Rijssense historie zien. In de omgeving zijn mogelijkheden te over om te fietsen, te kanoën, paard te rijden of met een koets of huifkar door de natuur te trekken.

  • Zwembad de Koerbelt
  • Rijssens museum & Internationaal brandweermuseum
  • De Pelmolen met de Enterse zomp
  • Fluisterbootje huren op de Regge

Fietsen en wandelen

De omgeving van Rijssen-Holten leent zich bij uitstek voor fiets- en wandeltochten door de mooie natuur van Salland en Twente. Er zijn verrassende fietsroutes uitgezet van 10 tot 75 kilometer, met start en finish bij de Buitenplaats. De tochten voeren over en door de Sallandse Heuvelrug, het Wierdense Veld, door de Reggestreek, het Hollands Schwarzwald, het Elsenerveld en zelfs naar het landgoed Twickel bij Delden. Ook zijn er speciale wandelroutes met verrassende paden en vergezichten. In de zomermaanden worden er in de omgeving verschillende Fietsvierdaagses gehouden zoals de Reggestreek Fiets4daagse. Holten heeft het station met het mooiste uitzicht van Nederland. De treinreiziger kijkt uit over de lichtglooiende enk aan de voet van de Holterberg. Wie uitstapt kan alleen via een wandelpaadje de enk op over een statige beukenlaan. Fantastisch. Lees meer op de site www.wandelkrant.nl

Waarom direct bij ons boeken?

 
Laagste prijs
Gratis opgemaakte bedden
Voorrang gratis upgrades
Bijboeken van extra's
Zoek & boek
Waarom direct bij ons boeken?
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten

×