• Prachtige locatie
  • Veel te doen in de omgeving
  • Luxe bungalows

De Sallandse Heuvelrug

Vanuit het vakantiepark bevindt je je al snel in het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug wat zich bevindt tussen de dorpen Holten en Hellendoorn. De Sallandse Heuvelrug kent verscheidene bergen waaronder de Haarlerberg, de Holterberg, de Noetselerberg, de Koningsbelten en de Hellendoornse Berg deze ligt echter buiten het Nationaal Park. Door de goede ligging is ons vakantiepark Holten erg geschikt wanneer je een Bungalowpark op de Sallandse Heuvelrug zoekt.

Het landschap

Het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug beschikt over zowel bos als een uitgestrekt veld dat begroeid is met heide. De bossen zijn eind negentiende eeuw aangelegd om verdere bestuiving door de heide tegen te gaan echter past het perfect in het plaatje. Tussen de heide en het bos leven een groot aantal wilde dieren waaronder de korhoenders, hagedissen, zwaluwen, reeën, vossen, dassen, steenmarters en nog veel meer.

Korhoenders

Zoals je al kort kon lezen in het kopje het landschap leven in het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug korhoenders, dit bijna uitgestorven dier komt alleen nog op de Sallandse Heuvelrug voor. Voor de bescherming van deze diertjes wordt het autoverkeer binnen de Sallandse Heuvelrug beperkt maar dit zorgt des te meer voor betere wandel- en fietsmogelijkheden. Ook heeft het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug hiervoor het heideveld weer verder uitgebreid zodat ze meer ruimte hebben. Hier blijkt tevens de zeldzame nachtzwaluw, die zich huist op de Sallandse Heuvelrug, profijt van te hebben.

Foto's van Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug

📸: @MarketingOost- Lenneke Lingmont

Bezienswaardigheden