Natuurhuisje Overijssel

Zoek je een overnachting in een natuurhuisje in Overijssel? Dan is Buitenplaats Holten het juiste adres. De natuurhuisjes van Buitenplaats Holten zijn gelegen in Holten, Overijssel. De omgeving van het park kenmerkt zich door de diversiteit van het dorp Holten en de stad Rijssen met daartussen het prachtige Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug. Vanaf je natuurhuisje wandelt en fietst je letterlijk het Nationaal Park binnen en geniet je van de prachtige omgeving, heide en bos. Een prachtig gebied met grote golvende heidevelden en uitgestrekte bossen. Kenmerkende heuvels zijn de Koningsbelt, de Haarlerberg, de Hellendoornse Berg en de Holterberg. De natuur is veelzijdig en herbergt bijzondere diersoorten, zoals de korhoen die bijna uitgestorven is en alleen nog voorkomt op de Sallandse heuvelrug. Door het autoverkeer zijn veel korhoenders gesneuveld, het verkeer is hierdoor beperkt. De wandel- en fietsmogelijkheden zijn echter hierdoor alleen maar groter geworden.

Natuurhuisje in Holten

Een natuurhuisje in Holten is zeker geen slecht idee. Puur vanwege de omgeving is het een Het dorp Holten is een toeristisch dorpje met veel kleine markten, winkeltjes en braderieën. In het vakantieseizoen zijn er veel activiteiten voor jong en oud. Al tientallen jaren is Holten het vakantiedorp voor jong en oud. Holten biedt veel faciliteiten zoals:

  • Zwembad Twenhaarsveld
  • Natuurdiorama Holterberg
  • Canadese begraafplaats Holten

Voor de rustzoeker is de Holterberg een bijzondere en rustgevende belevenis. In dit prachtige natuurgebied worden bossen, heidelandschap en wild met respect behandeld. Dit unieke stukje in Nederland biedt stilte en prachtige wandel- en fietsmogelijkheden. Tijdens een wandeling kom je soms urenlang niemand tegen. Even uitrusten, genieten van de zonsondergang. Aan het einde van de dag rust je uit in je natuurhuisje in Holten.

 
Zoek & boek je natuurhuisje in Overijssel
 

Sfeerimpressie