• Fietsvakantie in Overijssel
  • Vele fietsroutes mogelijk
  • Door de Sallandse en Twentse natuur

Fietsvakantie Overijssel

Een fietsvakantie in Overijssel met luxe en comfort beleef je bij Buitenplaats Holten. Een vakantiehuisje huren in Holten is ideaal om de mooie omgeving te ontdekken met de fiets. Vanaf het vakantiepark in Holten fiets je vrijwel gelijk het Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug in. De aangegeven routes komen door de grote bossen, langs prachtige heidevelden en vergezichten. De routes zijn gratis te verkrijgen. 

Vakantiehuis met inpandige fietsensetalling

Om de fietsvakantie in Overijssel compleet te maken hebben wij gezorgd voor verschillende fietsfaciliteiten. In onze forest lodge is een inpandige berging waarin je zowel een normale fiets als elektrische fiets kunt stallen. Opladen in de berging is geen enkel probleem dankzij een oplaadpunt dat we speciaal voor je hebben bevestigd.

Of je nu een nachtje, weekend of midweek blijft op Buitenplaats Holten, de natuur en rust zal je op elk mogelijk moment verbazen. Een heerlijk stuk fietsen in Twente moet je gedaan hebben want in dit unieke stukje Nederland kun je vossen, dassen, reeën en veel verschillende vogels zien. Door de flexibele aankomst- en vertrekdagen kun je je vakantieverblijf bij Buitenplaats Holten nog makkelijker plannen.  Je hebt namelijk voldoende ruimte om je (race)fietsen neer te zetten. 

In de omgeving van ons park is van alles te doen. Het park ligt vlakbij leuke dorpjes als Holten en Hellendoorn. Maar ook ligt het dichtbij steden zoals Deventer en Rijssen. Ons park ligt dus heerlijk centraal en is daarom de perfecte uitvalbasis. 

 
Zoek & boek je fietsvakantie
 
 

De Sallandse Heuvelrug

Bij Buitenplaats Holten ga je op fietsvakantie bij de Sallandse Heuvelrug. Ons park beschikt over luxe vakantiewoningen en ligt aan de voet van de Holtenberg, aan de rand van het natuurgebied Sallandse Heuvelrug. Het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug beschikt over zowel bos als een uitgestrekt veld dat begroeid is met heide. De bossen zijn eind negentiende eeuw aangelegd om verdere bestuiving door de heide tegen te gaan echter past het perfect in het plaatje. Tussen de heide en het bos leven een groot aantal wilde dieren waaronder de korhoenders, hagedissen, zwaluwen, reeën, vossen, dassen, steenmarters en nog veel meer.

De Korhoender is een bijna uitgestorven dier die alleen nog op de Sallandse Heuvelrug voor komt. Voor de bescherming van deze diertjes wordt het autoverkeer binnen de Sallandse Heuvelrug beperkt maar dit zorgt des te meer voor betere fietsmogelijkheden. Ook heeft het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug hiervoor het heideveld weer verder uitgebreid zodat ze meer ruimte hebben. Hier blijkt tevens de zeldzame nachtzwaluw, die zich huist op de Sallandse Heuvelrug, profijt van te hebben. Naast natuur kunt u nog meer zien in het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug. Zo bevindt zich hier de Holten Canadian War Cemetery, dit is één van de grootste militaire begraafplaatsen in Nederland met graven van Canadezen die gesneuveld zijn aan het einde van de tweede wereldoorlog. Je kunt ook een kijkje nemen bij Twilhaar dit is een cultuurhistorische plek met akkers, oude bewoningssporen en een schaapskooi. Ook staat hier een gedenkteken voor het joodse werkkamp Twilhaar waarin dwangarbeiders verbleven. In het park is er ook nog een bezoekerscentrum waar je meer te weten kunt komen over het landschap van het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug en de dieren die hier zijn. Hierbinnen valt ook de publiekssterrenwacht.

 

Fietsvakantie Nederland tips

De door ons samengestelde tips voor een fietsvakantie in Nederland zijn handig om  door te nemen om je fietsvakantie goed te laten verlopen. Buiten de luxe en comfortabele accommodaties en de veelzijdige omgeving om behoort de juiste kleding ook zeker tot de top 3 van onze fietsvakantie in Nederland tips.
1) Kleed je goed naar de weersomstandigheden. Dit voorkomt een onplezierige rit door kou of regen.
2) Voldoende eten voor je fietstocht, tijdens je fietstocht en na een ingespannen route mag ook zeker niet ontbreken in het ‘fietsvakantie Nederland tips’ lijstje
3) Een auto komt immers ook niet vooruit zonder brandstof evenals je lichaam. Ga goed uitgerust op pad
Met deze derde en laatste tip kunnen wij je helpen aan een perfecte fietsvakantie Nederland. De zorgvuldig uitgekozen bedden in de accommodaties helpen je namelijk uitstekend bij het uitrusten!

 
Boek meteen je fietsvakantie
 
 

Bekijk ook de andere mogelijkheden voor een actieve vakantie in de natuur: