Streekproducten

Tijdens je vakantie Holten kun je in de omgeving Twente en Salland veel bekijken en ondernemen. Er zijn ook een aantal producten die typisch van deze streek zijn.
Hoe leuk is het om in onze streekproducten te eten of drinken die je misschien nog nooit gehad hebt? Wij hebben er een aantal voor je opgeschreven om te bezoeken en te proberen. Je kunt ook uit eten bij Mölke, zij hebben een kindvriendelijk restaurant.

IJsboerderij ôans

Op deze ijsboerderij wordt van de melk van eigen koeien de lekkerste ijs gemaakt. Met deze romige melk maken ze op ambachtelijke wijze heerlijk ijs, zonder kleurstoffen of conserveringsmiddelen. Gewoon Puur en eerlijk! Naast traditionele ijs smaken proberen ze ook graag bijzondere nieuwe smaken. Het aanbod bestaat uit ongeveer 200 smaken.

Op hun eigen boerderij hebben ze een winkel waar je dit heerlijke ijs kunt kopen. Voor de actuele openingstijden en meer informatie verwijzen wij je graag naar de website.

Reggezuivel

Op de boerderij van familie Beunk uit Notter maken ze sinds 2016 op ambachtelijke wijze zuivelproducten. Op de boerderij hebben ze ruim 100 melkkoeien die dagelijks gemolken worden door de melkrobot. Van deze melk maakt de familie hun eigen zuivelproducten zoals yoghurt, melk, boter en hangop. Een kijken nemen in de stal is mogelijk, je bent van harte welkom.

Voor meer informatie over de zuivel, openingstijden van de stal en de verkooppunten, bekijk de website.

IJsboerderij 'n Mors

In de prachtige Regge vallei in Wierden vind je IJsboerderij ’n Mors, lid van stichting Ontdek de Reggestreek. Op ongeveer een kwartiertje fietsen van ons park kun je hier het lekkerste ijs proeven en kopen. Naast het genieten van het zelfgemaakte ijs kun je hier ook het bedrijf van binnen bekijken. Wanneer je van tevoren even aangeeft dat je langskomt, kun je een een kijkje nemen in de wereld van het ijs maken. Het ijs van ijsboerderij ’n Mors wordt geproduceerd volgens de strengste hygiënische normen en komt voort uit de beste natuurproducten, soms van eigen regio.

Voor meer informatie over de ijsboerderij, bekijk de website.

 

De Streekwinkel in Zuna

In deze knusse streekwinkel kan je de meeste streekproducten uit de buurt vinden! Er is kaas van zunakaas, zuivelproducten van Reggezuivel, kalfsvlees uit Zuna, wijn van de Wijnmakers, bier van Brouwersnös en meer lekkere producten uit de streek!

Bekijk voor meer informatie de website van vakantiepark Mölke, waar je de streekwinkel kan vinden.

Kalfsvlees Zuna

Dit boeren (familie)bedrijf is in eigendom van familie Ten Hove uit Zuna. Sinds 2001 is de familie overgestapt op het houden van rosekalveren.  Naast het houden en verzorgen van deze kalveren, verbouwd de familie ook zelf mais en gras. Dit wordt gebruikt bij het voeren van de kalveren waardoor er stevig en toch mals rosé vlees ontstaat. Dit vlees bevat minder verzadigd vet dan ander rundvlees, zodat het onderdeel kan zijn van een gezonde maaltijd! Nieuwsgierig geworden naar dit bedrijf? Je bent van harte welkom in hun boerderijwinkel waar ze hun eigen kalfsvlees en tal van andere agrarische streekproducten verkopen.

Voor meer informatie over het bedrijf en de boerderijwinkel, bekijk de website.