• kleinschalig vakantiepark Overijssel
 • vakantiepark met buitenzwembad
 • Sallandse Heuvelrug
 • De Holterberg
 • Huiskamer voor koffie, thee en fris

Vakantie in Holten

Holten ligt in de provincie Overijssel, aan de voet van de Holterberg (Sallandse Heuvelrug). Holten ligt in Salland en grenst in het oosten aan Twente en in het zuiden aan de Achterhoek. Het is een toeristisch dorp met diverse supermarkten, winkels en op vrijdagmiddag is er een dorpsmarkt.

Het dorp telt ongeveer 9100 inwoners en behoort tot de gemeente Rijssen-Holten. Tot 2001 was het een zelfstandige gemeente en kende het verschillende eigen buurtschappen. Wanneer je op zoek bent naar een vakantiepark in Rijssen of Holten zit je goed. 

Holten trekt in de vakantieperiode een groot aantal toeristen en staat in de omgeving dan ook bekend als het toeristische dorp voor jong & oud. Er worden allerlei activiteiten georganiseerd en het vernieuwde dorpsplein zorgt voor een gezellige sfeer tijdens een mooie lente- of zomerdag.

Bekijk beschikbaarheid en prijzen
 

Wat te doen in Holten?

Ben je straks op ons vakantiepark in Holten en wilt je het dorp en de omgeving beter leren kennen? Dat kan! Het dorp heeft een aantal bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn, maar ook de evenementen die jaarlijks georganiseerd worden zijn zeker het bezoeken waard.

Holten kent een groot aantal faciliteiten:

 • Scholengemeenschap
 • Verschillende basisscholen
 • Treinstation – Holten
 • Agrarische en industriële bedrijven
 • Centrum met supermarkten en winkels
 • Restaurants & café
 • Verschillende sportverenigingen
 • Openluchtzwembad

Website Beleef Rijssen-Holten

Canadian War Cemetery

Dit is een van de grootste militaire begraafplaatsen van Nederland. Hier worden de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog herdacht. Op deze begraafplaats rusten 1394 soldaten die zijn gestorven in de oorlog.

Bezoek aan deze begraafplaats is kosteloos en kan op eigen initiatief worden ondernomen.

 • Elk jaar op 4 mei wordt op de Canadese begraafplaats een herdenkingsdienst gehouden. De dienst begint ’s ochtends om 11.00 uur en is vrij toegankelijk.
 • Elk jaar op kerstavond (24 december) plaatsen schoolkinderen brandende kaarsen op alle graven. Dit is traditie om alle overledenen te herdenken. De plechtigheid begint om 16.30 uur en is vrij toegankelijk.

Voor meer informatie over de Canadese Begraafplaats, neem een kijkje op de website.

Holterberg

Houd je ervan om de fietsen of te wandelen? Dan is de Holterberg hiervoor de perfecte plek bij uitstek. Het natuur gebied is prachtig en in het seizoen geniet van de kleurrijke paarse heide en prachtige vergezichten. Vertrek in de dauw ’s ochtends voor een prachtige wandeling en misschien ontdek je de bijzondere Korhoenders (in dit gebied zijn er nog een aantal exemplaren van deze bijzondere vogel, weet jij hem te spotten?). Wanneer je overnacht in Holten, moet je hier altijd even een kijkje nemen. 

Wandel- en fietsroutes worden verstrekt bij de Tourist Info in Holten maar ook in het gebied staan routes d.m.v. gekleurde bewegwijzering aangegeven.

Natuurdiorama de Holterberg

Ben je geïnteresseerd in geschiedenis en wil je weten hoe het er vroeger aan toe ging op de Holterberg? Breng een bezoekje aan dit bijzondere museum.

Dit natuurmuseum beschikt over een van de grootste collecties Europese diersoorten en laat ongelofelijk veel unieke dieren zien. Het natuurdiorama werkt met panorama’s en laat op deze manier de dieren en hun leefomgeving zien. Het lijkt alsof je je direct in de natuur waant. Het hele jaar door zijn er bijzondere tentoonstellingen en in de schoolvakanties worden er altijd kinderactiviteiten georganiseerd.

Wil je meer informatie over de bijzondere tentoonstellingen, bekijk hier de website.

Triathlon Holten

Jaarlijks wordt er in het centrum van Holten een triathlon georganiseerd waar deelnemers vanuit de hele wereld aan deelnemen. Een internationaal deelnemersveld en bijna jaarlijks wordt hier wel een belangrijke kwalificatie georganiseerd voor bijvoorbeeld de Europese kampioenschappen.

Een evenement die in het hele land bekend staat en waar heel veel vrijwilligers aan werken om dit jaarlijks een top evenement te maken. Gedurende dit weekend is het dorp voor verkeer afgesloten, het parcours start en finisht in het centrum van Holten er ’s avonds zijn er live optredens en overal zijn barretjes waar je onder zomerse omstandigheden gebruik kunt maken van een heerlijke consumptie.

Interesse in dit mooie evenement en in het programma van dit jaar? Bezoek de website.

Openlucht zwembad

Zwembad Twenhaarsveld is een buitenbad dat bestaat uit een wedstrijd bad van 25 meter en een recreatie bad met hierin een springkuil voor de spring/duikplanken, die respectievelijk één en drie meter hoog zijn. Een grote familie-glijbaan is de grote trekpleister.

Op de grote zonneweide in Twenhaarsveld is er een kleuterbad afgeschermd van de twee andere baden. Kleintjes kunnen hier ongestoord en veilig spelen. Verschillende speelelementen zijn in het water aanwezig, en het speeltuintje aangrenzend zorgt voor nog meer plezier. Heerlijk recreëren? Dat kan zeker in Twenhaarsveld! Centraal vind je het  horeca gedeelte en verschillende terrassen waar je ontspannen kunt bijkomen van de dagelijkse beslommeringen.

Zoek je een speciaal zwemuur voor baby’s, voor ouderen of andere activiteiten? Je bent dan van harte welkom bij zwembad De Koerbelt in Rijssen. Bezoek website

Boek je vakantie in Holten