De Regge

Dichtbij het vakantiepark in Holten vind je de Reggestreek. In de Reggestreek loopt de rivier de Regge die is ontstaan bij het Twentekanaal. De regge loopt vanuit het Twentekanaal naar Goor langs Rijssen, Enter en Hellendoorn en loopt de richting uit van Ommen waar het uiteindelijk zal overgaan in De Vecht. Vroeger was De Regge een wilde rivier, maar omdat vissers in hun zomp last hadden van de wilde rivier is deze aangepast tot kalme rivier. Langzaamaan wordt de rivier weer vrijgelaten en veranderd het snel terug in zijn vroegere, wilde staat. Dankzij deze verandering is er genoeg waterrecreatie te beleven op De Regge.

Activiteiten op het water

Op De Regge zijn er verscheidene activiteiten te doen, denk hierbij aan het varen van een fluisterbootje, kanoën en rondvaarten. Hierbij zie je de prachtige natuur vanaf het water.

De omgeving van De Regge dompelt zich onder in natuur. Zo kun je vanaf het water zien hoe vogels op hun nesten broeden op de oevers. Met een beetje geluk kun je de IJsvogels zien voorbijvliegen.
Ook zul je zien hoe de mens en natuur gecombineerd worden in De Reggestreek. Zo kun je langs een wijngaard, een oud-Saksisch boerenerf maar ook langs biologische boerderijen varen en deze bewonderen.

Genieten langs het water

Naast activiteiten op het water kun je ook vanaf het land genieten van De Regge. Langs de rivier lopen verscheidene wandel en fietspaden waardoor je lekker kunt fietsen en wandelen.

Naast wandelen en fietsen kun je ook heerlijk vissen op de Regge. Een telling van Rijkswaterstaat wijst uit dat er maar liefst 22 verschillende vissoorten rondzwemmen in De Regge, een aantal van deze vissoorten zijn de Brasem, Snoek, Karper en de Baars. Voor het vissen heb je wel een vispas nodig.

 

Foto's van de Regge en omgeving

Meer in de omgeving